HTML

Rákosvidék

Varga András 1990-től szerkesztette a Rákosvidék újságot. Huszonkét év megjelenés után most ebben a formában folytatja. A Rákosvidék blogban ennek gondolatvilága, szellemisége köszön vissza. Heti, kétheti rendszerességgel követhetik figyelemmel írásait. Nyugdíjba vonulása előtt a Figyelő szerkesztőjeként, a Napi gazdaság és Világgazdaság felelős szerkesztőjeként is dolgozott.

Friss topikok

Címkék

Aláírásgyűjtés (1) aláírásgyűjtés (1) a devizahitel hibás termék (1) Balaton (1) Balázs Mór-terv (1) banki elszámoltatás (1) bérleti szerződs (1) Budapest XVII. kerület (3) Budapest XVII. kerülete (1) Civilek (1) Csányi Sándor (1) demokrácia (1) Demszky-korszak (1) devizahitelesek (1) Dunai Mónika (2) Egészségügy (1) egyablakos ügyintézés (1) Együtt-PM (1) építési hatóság (1) EU-források (1) Fachet Gergő (1) Fidesz-KDNP (4) Fohsz Tivadar (1) Fórum (1) Garzonházak (1) Gy.Németh Errzsébet (1) hajléktalan (1) hajléktalanrendelet (1) Hírhozó (3) Horváth Tamás (1) Horváth Tamás alpolgármester (1) igazgatóválasztás (1) Interspar (1) kampányfinanszírozás (1) Kampányfinanszírozás közpénzből (1) KLIK (1) kormányhivatal (1) Kossuth Lajos mellszobra (1) Kucorgó (1) lakásellenőrzés (1) LMP-fórum (1) Lukoczki Károly (3) M0-s útdíj (1) Max Corner Kft. (1) menekültkvóta (1) munkaügyi hivatal (1) Nótin Tamás (2) önkormányzati újság (1) önkormányzati választások (2) országgyűlési választások (1) Pártpolitika (1) Plakátleszedés (1) Podmaniczky-Vigyázó kastély (1) polgármesterjelölti vita (1) Rákoscsaba (1) Rákoscsabai Kossuth-szobot (1) Rákoshegy (1) Rákoskeresztúr (1) rákoskeresztúri metrószárnyvonal (1) Rákosliget (2) Rákosmente (4) Rákosmente képviselő-testülete (1) Rákosmente önkormányzata (2) Rákosmente TV (1) Rákosmenti hírek (1) Rákosvidék (3) Rákos vidéke (2) Rékosmenti Hírek (1) Rezsicsökkentés (3) Riz Levente (13) Rogán Antal (1) Róna Péter (1) sajtómanipulálás (1) temetőnyitás (1) Tizenhetedik (1) Torgyán (1) Tüntetések (1) Újlak utcai iskola (1) újságírás (1) Urbi et Orbi (1) Varga András (1) vasárnapi zárva tartás (1) védett kor (1) XVII (2) XVII. ker. (1) XVII. kerület (6) XVII. kerületi képviselő-testület (1) Címkefelhő

Gondolatok egy lemondás kapcsán

2014.07.30. 11:49 rv.varga

Az alábbiakban az Együtt XVII. kerületi szervezetének közleményét adjuk közre, néhány gondolattal kiegészítve a végén.

Az Együtt XVII. kerületi szervezetének közleménye

Az Együtt XVII. kerületi szervezete tájékoztatja valamennyi támogatóját, szimpatizánsát és együttműködő partnerét, hogy július 9-én lemondott a vezetősége, s ezzel gyakorlatilag megszűnt a helyi szervezet.

Ennek hátterében az áll, hogy a korábbi központi meghatalmazás alapján megkezdtük a tárgyalásokat a demokratikus ellenzéki pártokkal a helyi szintű közös fellépésről az önkormányzati választásokon. Az Európa parlamenti választásokon való szereplés alapján (több mint tíz százalékot kapott az Együtt-PM pártszövetség a kerületben) viszonylag kedvező pozícióra számítottunk az összefogásban, önálló polgármesterjelöltet viszont a párton belüli korábbi egyeztetések alapján nem szándékoztunk állítani.

Tárgyalásainkat állította le a Bajnai Gordon háttérbe vonulása után létrejött új központi pártvezetés azzal, hogy itt önállóan induljunk, sőt polgármesterjelöltet is küldtek számunkra, aki a korábbi több mint féléves működés alatt pártszövetségünket meg sem kereste, semmilyen munkánkban nem vett részt. Minderről a pártközpont úgy döntött, hogy egyrészt nem konzultált a helyi szervezettel sem, amely azért csak tájékozottabb a helyi viszonyokban, mint a budai irodában dolgozó központi irányító munkatársak, másrészt, hogy tudatában volt annak, hogy már kedvező irányú tárgyalások folytak az együttműködésről. Teljességgel figyelmen kívül hagyta azt, hogy az önkormányzati választás a helyi emberekről, és azok életéről kell, hogy szóljon. Akár a többi pártnál, az Együtt-PM-nél is a központi pártpolitika lett az uralkodó, holott nevében is önmagát a korszakváltók pártjaként hirdette meg, megszólítva főleg a civil embereket.

Ezért - a szakmaiság figyelmen kívül hagyása és a partnereinkkel szembeni erkölcsi tartás miatt is - a vezetőség úgy döntött, hogy nem fogadja el a pártvezetés politikájában az önálló fővárosi lista felállítási szándéka miatt bekövetkezett 180 fokos fordulatot és lemondott. Vele együtt távoznak az eddigi potenciális képviselőjelöltek és az őket támogató aktivisták is. Ha az Együtt-PM képviseletében ezután bárki is megjelenik, ők nem azok, akik az eddigi két választást a pártszövetség részéről a kerületben levezényelték.

Erdős Pál politikai felelős és Varga András kerületi elnök

A közlemény végéből kiderül, hogy a blog szerkesztőjének rövid politikai pályafutásáról is szó van ebben az írásban. A tenni akarás, a társadalomnak az orbáni tévútról való visszatérése vezényelt engem is arra, hogy ebben a formában is megpróbáljak valami hasznosat tenni.

De csalódtam. Lehet, hogy türelmetlen vagyok, elégedetlen vagyok, de bebizonyosodott számomra, hogy a pártpolitika nem az én világom. Nem tudom elfogadni, hogy a központ döntéseit csukott szemmel kell elfogadni, akár a pártok közötti tárgyalásokon elért eredmények felrúgásáról van szó, akár például központilag kijelölt személyek ejtőernyősökként a helyi politikába való beültetéséről. Szerintem a helyi és a központi emberek közötti konzultáció elkerülhetetlen, bárki is képviselje a vélt helyes megoldást. Számomra az emberi kapcsolatok etikai értékei a pártok közötti kapcsolatokban is hasonló jelentőséggel kell, hogy bírjanak. Úgy gondolom, hogy a párton belül is önálló egyéniséggel rendelkező emberek vagyunk.

Szóval, rájöttem, hogy ez nem az én világom. Hogy ebben hol a hiba, bennem, vagy a pártstruktúrában általában, vagy a még mindig kialakulófélben lévő magyar pártstruktúrában, erre nem tudom a választ, nem is keresem. Egy biztos, hogy maradok civil, aki a maga módján próbál tenni a mostani rendszer leváltásáért, még ha azt a bélyeget is sütik rá Orbán legutóbbi tusványosi beszéde után, hogy külföldi ügynök. És még az is lehet, hogy a következő választás(ok)on az Együtt-PM-re szavazok.

3 komment

Címkék: XVII. kerület Együtt-PM Pártpolitika Civilek

A bejegyzés trackback címe:

https://rakosvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr1006559203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhes_ló 2014.07.30. 23:02:00

Pusztultok.
Jó hír.
Köszi.

Erdős Pál Attila (sodrelap) 2014.07.31. 21:13:11

@Éhes_ló: Álarcod mögé bújva, mit is várhatunk tőled? :-(

Éhes_ló 2014.08.01. 07:41:54

@Erdős Pál Attila (sodrelap): egy véleményt a nyomorotokról.
Ennél többet nem is értek.

De jó olvasni, ahogy eltűntök.
süti beállítások módosítása