HTML

Rákosvidék

Varga András 1990-től szerkesztette a Rákosvidék újságot. Huszonkét év megjelenés után most ebben a formában folytatja. A Rákosvidék blogban ennek gondolatvilága, szellemisége köszön vissza. Heti, kétheti rendszerességgel követhetik figyelemmel írásait. Nyugdíjba vonulása előtt a Figyelő szerkesztőjeként, a Napi gazdaság és Világgazdaság felelős szerkesztőjeként is dolgozott.

Friss topikok

Címkék

Aláírásgyűjtés (1) aláírásgyűjtés (1) a devizahitel hibás termék (1) Balaton (1) Balázs Mór-terv (1) banki elszámoltatás (1) bérleti szerződs (1) Budapest XVII. kerület (3) Budapest XVII. kerülete (1) Civilek (1) Csányi Sándor (1) demokrácia (1) Demszky-korszak (1) devizahitelesek (1) Dunai Mónika (2) Egészségügy (1) egyablakos ügyintézés (1) Együtt-PM (1) építési hatóság (1) EU-források (1) Fachet Gergő (1) Fidesz-KDNP (4) Fohsz Tivadar (1) Fórum (1) Garzonházak (1) Gy.Németh Errzsébet (1) hajléktalan (1) hajléktalanrendelet (1) Hírhozó (3) Horváth Tamás (1) Horváth Tamás alpolgármester (1) igazgatóválasztás (1) Interspar (1) kampányfinanszírozás (1) Kampányfinanszírozás közpénzből (1) KLIK (1) kormányhivatal (1) Kossuth Lajos mellszobra (1) Kucorgó (1) lakásellenőrzés (1) LMP-fórum (1) Lukoczki Károly (3) M0-s útdíj (1) Max Corner Kft. (1) menekültkvóta (1) munkaügyi hivatal (1) Nótin Tamás (2) önkormányzati újság (1) önkormányzati választások (2) országgyűlési választások (1) Pártpolitika (1) Plakátleszedés (1) Podmaniczky-Vigyázó kastély (1) polgármesterjelölti vita (1) Rákoscsaba (1) Rákoscsabai Kossuth-szobot (1) Rákoshegy (1) Rákoskeresztúr (1) rákoskeresztúri metrószárnyvonal (1) Rákosliget (2) Rákosmente (4) Rákosmente képviselő-testülete (1) Rákosmente önkormányzata (2) Rákosmente TV (1) Rákosmenti hírek (1) Rákosvidék (3) Rákos vidéke (2) Rékosmenti Hírek (1) Rezsicsökkentés (3) Riz Levente (13) Rogán Antal (1) Róna Péter (1) sajtómanipulálás (1) temetőnyitás (1) Tizenhetedik (1) Torgyán (1) Tüntetések (1) Újlak utcai iskola (1) újságírás (1) Urbi et Orbi (1) Varga András (1) vasárnapi zárva tartás (1) védett kor (1) XVII (2) XVII. ker. (1) XVII. kerület (6) XVII. kerületi képviselő-testület (1) Címkefelhő

Fideszes aranyköpés: a lakossági fórum nem demokratikus intézmény

2014.03.25. 10:25 rv.varga

 

A Bocskai és Lőrinci utca sarkán lévő régi rákoshegyi temető újranyitásának menete jellemző a Fidesz politikai hozzáállására.

A januári képviselő-testületi ülésen hangzott el a XVII kerületben Fohsz Tivadar alpolgármester szájából az aranyköpés: miszerint „a lakossági fórum nem demokratikus intézmény”. Tehát „a zemberek” az önkormányzat (a hatalom) képviselőivel nem vitathatják meg, mi legyen az ott lévő régi sírokkal, kárpótolható-e az, aki a temető mellett engedéllyel építkezett annak ismeretében, hogy évtizedekkel ezelőtt bezárt a temető, és ha igen, kihez fordulhat ingatlana értékvesztése miatt, mit jelent a helyiek számára, hogy a beruházó, a Nivis Assistance Zrt. profitorientált tevékenységet végez majd.

Na és, hogyan van az, hogy az ingatlant néhány éve úgy adták el bruttó 20,1 millióért, hogy csak tíz százalékos volt a terepszint feletti beépíthetősége és 7,5 méter a beépíthetőségi magasság, mostanra megnőtt az értéke, hiszen az új szabályozási terv szerint a beépíthetőség 15 százalék, engedélyezett magassága 9 méter, az árhoz viszont nem nyúltak. A válasz szerint: 25 millió forint a cég közérdekű kötelezettségvállalása, ennek részletezése viszont nem ismert. Nem a beruházás egyébként is szükséges munkáiról van szó? Kéretik a részletezés. Megannyi függő kérdés.

Nem az ilyen kérdések tisztázására való a lakossági fórum? De hát ez nem demokratikus intézmény. A testület politikai vezető ereje, a Fidesz-KDNP egyébként ennek hiányában is megszavazta a rendeletet a vonatkozó szabályozási terv és helyi építési szabályzat módosításáról, amely megadja a lehetőséget a temető újranyitásához a lakosság véleményének megkérdezése nélkül.

1 komment · 1 trackback

Címkék: XVII. kerület Rákoshegy Fohsz Tivadar temetőnyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://rakosvidek.blog.hu/api/trackback/id/tr285878024

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.03.25. 13:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.03.30. 05:37:09

Jól beszoptuk ezeket a narancsnácikokat,lehazudták az égről a csillagokat,hogy hatalomra jussanak,aztán az összes muraközivel meghágatnak.Annyi agyuk nincs hogy tudják a végén ciánkapszulával úszhatják meg a kötelet.
süti beállítások módosítása